май 3, 2024

Знаете ли, че не използвате фенерчето на вашия Pixel с максимална яркост? Това може да се оправи

Може би Google не иска да виждаме много добре в тъмното.

За разлика от другите смартфони на компании като Apple и Samsung, Google не ви позволява да контролирате интензивността на фенерчето на вашия Pixel. Това може да означава, че в някои случаи фенерчето е малко по-ярко, отколкото ви харесва. Но от друга страна, то винаги си е толкова ярко, колкото изобщо може да бъде, нали? Не, не е така.

Оказа се, че Google не само ви ограничава до само едно точно определено ниво на яркост на фенерчето на вашия Pixel, но тази зададена яркост дори не е максималната за светодиода. Тя не 90%, 80% или 70%. Всъщност това е точно 50% от потенциалната му максимална яркост. Ако някога сте имали проблеми с намирането на нещо в тъмното с вашия Pixel 7 или Pixel 8, може би това е причината.

Потребителят на Reddit с потребителско име Adnaks забеляза проблема и го описа в r/GooglePixel в неделя. За щастие, има решение: Ако използвате подходящо приложение за фенерче от трета страна, можете ръчно да регулирате интензитета на фенерчето, включително до степени над 50%. Препоръката на Adnaks е Flashlight Tiramisu, приложение за фенерче, което трябва да инсталирате на Pixel. Но изданието Android Police казва, че и други приложения за фенерчета в Play Store би трябвало да работят.

Което и приложение да изберете, стартирайте го и проверете какъв е интензитетът на фенерчето ви. Ако то работи с настройката по подразбиране на Pixel, трябва да е на 50%. Тоест точно толкова ярко, колкото винаги е било фенерчето на вашия Pixel. Просто увеличете интензитета, ако имате нужда от допълнителна яркост, за да намерите това, което търсите в тъмното.

Не е ясно защо Pixel не ни дава възможност да регулираме яркостта или я ограничава на 50%. Възможно е Google да смята, че светодиодът може да се повреди. Или пък телефонът може да се повреди, ако прекалено дълго време държите яркостта на 100%. Но тъй като при много други устройства няма такова ограничение, това изглежда малко глупаво.

source

Сподели: