September 21, 2023

Знаете ли, че титановият iPhone 15 Pro „избледнява“ на първия ден от употребата [СНИМКИ]

Как “избледнява“ iPhone 15 Pro?

Малко след презентацията на iPhone 15, представители на пресата успяха да оценят на живо новите флагмани на Apple, преди началото на продажбите. Най-внимателните журналисти, които държаха в ръцете си моделите Pro и Pro Max след колегите си, забелязаха, че по това време титановата рамка на смартфоните е започнала да изглежда доста „износена“ —- и споделиха съответните снимки.

Върху кои цветове най-осезаемо се проявява ефектът?

iPhone 15 Pro и Pro Max станаха първите смартфони на компанията с изработени от титан елементи на корпуса. Те ще се предлагат в четири цвята: “натурален“, бял, черен и син. Журналистите са забелязали, че последните две версии частично променят нюанса си по страничните части — това ясно се вижда на снимките, които са направили, и на видеоклиповете, заснети от събитието.

Дали това се дължи на контакта на титана с кожата и какво е решението?

Все още не е известно дали самата рамка променя цвета си или покритието само визуално потъмнява и след това лесно се изтрива. Apple не е коментирала ситуацията, но го направи един от технологичните блогъри в социалната мрежа X. Според него, вакуумното отлагане (PVD) не може да се изтрие толкова лесно, а ефектът на снимката е особеност на титана при неговия контакт с кожата. Ако тази теория се потвърди, тогава проблемът може да бъде решен с помощта на подходящ аксесоар.


source

Сподели: