September 16, 2023

Знаете ли че iPhone 15 се поврежда при използване на грешно зарядно устройство? Вижте защо

Използването на несертифицирани захранвания и USB-C кабел може трайно да повреди новите смартфони на Apple от серията iPhone 15. Това съобщава Business Insider (BI), позовавайки се на думите на собственика на сервизния център iPad Rehab Джеса Джоунс.

Защо употребата на неоригинални кабели и зарядни ще повреди iPhone 15?

Джоунс казва, че фалшивите зарядни устройства и захранващи кабели нямат правилната защита към смартфона, която Apple изисква. Поради това, използването им може да доведе до повреда на смартфона в случай например на скок в напрежението от електрическата мрежа.

Висококачествените зарядни устройства са по същество малки електронни устройства с миниатюрни платки и чипове вътре. Например, официалният Lightning кабел на Apple има два чипа: единият, който потвърждава, че аксесоарът е направен според изискванията на доставчика, а другият действа като предпазител. Благодарение на него, при спад на напрежението ще се повреди само зарядното устройство, а не самият смартфон“ — казва тя.

Къде не е препоръчително да зареждате своя iPhone 15?

Джоунс също предупреди, че потребителите на несертифицирани аксесоари трябва да бъдат особено внимателни, когато свързват устройствата си към обществените източници на захранване. Те включват изходи за хотелски стаи, изходи за самолетни седалки, автомобилни конзоли и др.


source

Сподели: