май 3, 2024

Изкуственият интелект Claude на Anthropic вече е достъпен за iPhone

Anthropic направи своя изкуствен интелект Claude по-достъпен на мобилните устройства. Компанията пусна мобилното приложение Claude за iOS, което всеки потребител може да изтегли безплатно.

Подобно на мобилната уеб-версия на чатбота, приложението синхронизира разговорите на потребителите с Claude между устройствата, което им позволява да превключват от компютъра си към приложението (или обратно), без да губят историята на чатовете си. Потребителите също така ще могат да качват файлове и изображения директно от галерията на своя iPhone – или да правят снимки на място – ако имат нужда от Claude да ги обработва или анализира в реално време.

Потребителите ще могат да изтеглят и да получат достъп до приложението Claude независимо от техния план, дори и да не плащат за услугата.

Ако решат да платят за Claude, те ще имат нова опция, различна от Pro. Новият план Team позволява по-разширено използване, така че членовете да могат да взаимодействат повече с чатбота. Той също така позволява на потребителите да работят върху по-дълги документи, като научни статии и договори, благодарение на контекстния прозорец от 200 000 думи.

Планът Team също така дава на потребителите достъп до фамилията модели Claude 3, която включва Opus, Sonnet и Haiku. Това ще струва на абонатите $30 на потребител на месец, с минимум петима потребители в екип.

Още през март Anthropic каза в блог публикация, че неговият езиков модел Claude 3 превъзхожда ChatGPT и Gemini на Google в няколко ключови индустриални бенчмарка. Той изпревари разсъжденията на ниво висше образование, многоезична математика и кодиране (наред с много други показатели), казва компанията, демонстрирайки представянето на Claude 3 срещу най-мощните му конкуренти.

Най-мощният модел на Claude 3 — Opus, дори демонстрира „почти човешки“ способности с висока скорост на реакция, което го прави идеален за изпълнението на по-сложни и чувствителни към времето задачи.

source

Сподели: