юли 23, 2023

Излезе нова информация за лаптопа от ново поколение Surface Laptop Studio 2 на Microsoft

Microsoft работи върху следващото поколение на своя флагмански лаптоп Surface Laptop Studio, който вероятно ще бъде представен тази есен. Това съобщава порталът Windows Central, като се позовава на свои източници. Surface Laptop Studio 2 се разработва под кодовото име „Ersa„. Очаква се, че устройството ще бъде окомплектовано с процесори Intel от 13-то поколение, графика NVIDIA RTX от серия 40, както и с най-голямото количество оперативна памет в серията Surface.

Цена и дата на излизане

Все още няма официални данни за датата на излизане и цената на моделите на устройството. Информацията от източниците на Зак Боудън показва, че устройството ще излезе на пазара през октомври или ноември 2023 г. Първоначално лаптопът ще бъде наличен в САЩ и Канада, а след няколко седмици ще се появи и на другите пазари.

Вероятно цената на Surface Laptop Studio 2 ще остане същата като на първото поколение на устройството. Компанията обаче възнамерява да се откаже от базовия модел с процесор Intel Core i5, което означава, че цените на новото устройство ще започнат от по-висока позиция. Да напомним, че цената на първото поколение Surface Laptop Studio с процесор Intel Core i5, 256 GB памет и графика Intel Iris Xe беше 1599 долара.

Технически характеристики

Според бенчмарка Geekbench Surface Laptop Studio 2 ще получи Intel Core i7-13700H или Core i7-13800H, 16 GB, 32 GB или 64 GB RAM и графична карта NVIDIA RTX 4060 върховия вариант.

Напомняме, че последното поколение Surface Laptop Studio се предлагаше с 11-о поколение процесор Intel Core i7-11300H, 32GB RAM и графика NVIDIA RTX 3050 в конфигурацията от най-висок клас.

Това прави Surface Laptop Studio 2 първото устройство в продуктовата линия, което разполага с 64 GB RAM. А NVIDIA RTX 4060 ще бъде най-мощната графична карта, инсталирана някога в Surface. Преди това най-мощната графика бе инсталирана в Surface Studio 2+ – NVIDIA RTX 3060.

Зак Боудън, редактор на Windows Centra допълва, че тази година Microsoft не възнамерява да пусне Surface Laptop Studio 2 с процесори на AMD.

Външен вид и нововъведения

По отношение на дизайна Surface Laptop Studio 2 няма да се различава от своя предшественик. Единствената визуална промяна ще бъде увеличаването на броя на Thunderbolt 4 USB-C портовете.

Все още няма много информация за другите нововъведения. Съобщава се, че Surface Laptop Studio 2 ще получи актуализирана версия на тъчпада Precision Haptic с по-детайлно ниво на тактилната обратна връзка. Дисплеят ще бъде по-ярък, но размерът му ще остане същият – 14,4 инча. Според тази индормация Microsoft все още не планира да предлага 16-инчов модел на устройството.

Очаква се Surface Laptop Studio 2 да поддържа и Windows Studio Effects. Досега тази функция бе достъпна само за устройства с ARM процесори, оборудвани със специален блок за невронна обработка (NPU). В новото поколение Microsoft обръща специално внимание на възможностите на изкуствения интелект.


source

Сподели: