юли 12, 2023

Излезе Android 14 Beta 4 с опростено отключване и отделни контроли за силата на звука при повикванията и известията

Google обяви пускането на Android 14 Beta 4 — това ще бъде последната от предварителните версии на системата преди финалния стабилен пакет. Следващата версия включва преимуществени корекции на грешки от предишните, но има и няколко нови функции.

Едно от нововъведенията в Android 14 Beta 4 беше „Отключване с автоматично потвърждение“ (Auto-Confirm Unlock) — когато въведете правилния ПИН-код от шест или повече цифри, устройството автоматично ще се отключи, въпреки че преди беше необходимо допълнително да натиснете бутона за въвеждане. В менюто с настройки Google също предупреждава, че новият тип отключване е “малко по-малко безопасен“ в сравнение с варианта за потвърждение.

Друга новост беше разделянето на контролите за силата на звука при обажданията и уведомленията. Преди това силата на звука на тези събития се регулираше от един плъзгач, но сега има два отделни плъзгача за тях. Android 14 Beta 4 също представи нови профилни изображения по подразбиране; поддръжка на бета-версии на таблети и сгъваеми устройства; на таблети, оптимизирани с механизъм за избор на уиджети; подобрен механизъм за разделяне на екрана и други.


source

Сподели: