май 2, 2024

Изненада от Xiaomi: собствениците на Xiaomi Mix 4 получиха HyperOS

През 2023 г. Xiaomi заяви, че ще спре да разработва фърмуер за този смартфон.

Когато миналата година Xiaomi обяви прекратяването на разработката на MIUI за Xiaomi Mix 4, компанията не предупреди собствениците, че ще получат най-новия фърмуер HyperOS. Но се случи точно това, както съобщават потребителите, които са получили актуализацията с големина 5,4 GB.

Ако се съди по отзивите на потребителите в общността на Xiaomi, оптимизацията на системата е на високо ниво. Като цяло плавността на работа е много по-добра от тази на предишния фърмуер.

Нека да напомним, че Xiaomi Mi Mix 4, излезе на пазара през 2021 г. Той беше първият смартфон на компанията с предна камера под екрана, която на практика е невидима. Смартфонът разполага с 6,67-инчов OLED дисплей с Full HD+ резолюция (2400 x 1080 пиксела). Камерата под екрана е с резолюция 20 мегапиксела. Тройната основна камера има пштични сензори с резолюция 108 MP и предлага 50x хибридно увеличение. Капацитетът на батерията е 4500 mAh, а смартфонът поддържа 120W кабелно и 50W безжично зареждане. Устройството е базирано на едночиповата система Qualcomm Snapdragon 888+. Той има стерео високоговорители Harman Kardon, поддръжка на UWB свързаност, NFC, Wi-Fi 6 и Bluetooth 5.2.

Сега смартфонът Xiaomi Mix 4 получи HyperOS, което със сигурност ще зарадва някои потребители.

source

Сподели: