юли 20, 2023

Изненадващо или не: Honor Magic V2 e популярен колкото iPhone в Китай

В класацията на китайския сайт за електронна търговия JD.com за „горещи продажби“ на смартфони тази седмица сгъваемият Honor Magic V2 се конкурира с iPhone за първите 3 места.

Honor пусна своя Magic V2 на пазара на 12 юли с начална цена 8999 юана (1245 долара).

Продажбите започнаха официално на 13 юни. Според приложението на JD.com, често използвана платформа за пазаруване на електроника в Китай, седмичното търсене на предварителни продажби е довело до удължаване на сроковете за доставка на нови поръчки до средата на септември.

От днес сутринта моделът Magic V2 е на 2-ро място по популярност сред продажбите на смартфони в JD.com, докато iPhone 14 Pro е на 1-во място. На 3-то място е iPhone 13.

Новото сгъваемо устройство на Honor е почти толкова тънко, колкото iPhone – 9,9 милиметра срещу 7,85 милиметра за iPhone 14 без калъф.

Honor твърди, че батерията на Magic V2 е с дебелина само 2,72 милиметра и може да поддържа около 14 часа гледане на видео на разгънатия голям екран на смартфона. За iPhone 14 се твърди, че с едно зареждане на батерията може да се гледат около 20-30 часа видео, в зависимост от модела.

Премиум сегментът не е много голям, но това е сегментът, в който всички искат да спечелят.

Според публикация в блога на Samsung, компанията ще представи сгъваемите смартфони Z Flip 5 и Z Fold 5 на събитие на 26 юли, като те ще бъдат по-тънки и по-леки от предшествениците си.

Растеж в условията на спад на пазара на смартфони

Сгъваемите устройства са светъл лъч в свиващия се световен пазар на смартфони.

През първото тримесечие китайският пазар на сгъваеми смартфони се е увеличил повече от 2 пъти в сравнение с предишната година до 1,08 милиона броя, според Counterpoint Research.

Това е помогнало за развитието на световния пазар на сгъваеми смартфони, който през първото тримесечие е нараснал с 64% на годишна база, съобщи Counterpoint.

За разлика от това, глобалният пазар на смартфони е спаднал с 14,2% през първите 3 месеца на годината, а китайският – с по-слабо изразените 8%, сочат данните.

Honor продава смартфони на международния пазар, но все още не е ясно какви конкретни планове има за Magic V2.

Honor беше подмарка на Huawei, но след санкциите на САЩ срещу телекомуникационния гигант, Honor беше продадена на група купувачи, сред които беше и правителството на Шънджън, където е и централата на компанията.


source

Сподели: