април 30, 2024

Изтекоха изображения на iPhone 16, които разкриват колко голям ще бъде iPhone 16 Pro Max

Досега видяхме няколко информационни теча, които разкриха ключови подробности за серията iPhone 16. Днес обаче се появи още една подробност, която показва демонстрационните модели на всички телефони в гамата.

Изображението идва от дългогодишния разпространител на продуктите на Apple, Сони Диксън, който преди това пусна пълен набор от макети за серията iPhone 16, така че има голям шанс това да са истински снимки.

Най-забележимата промяна е разположението на камерите в iPhone 16 и 16 Plus. Apple изоставя диагоналната камера на своите предшественици в полза на вертикалното разположение. В случая с моделите Pro, дизайнът практически не се е променил.

Преходът към вертикални камери в стандартните iPhone се дължи на поддръжката на запис на пространствени видеоклипове, които могат да се възпроизвеждат в 3D от Apple Vision Pro.

Друга забележима промяна е в размерите на екрана на моделите Pro. iPhone 16 Pro Max ще има 6,9-инчов екран, в сравнение с 6,7-инчовия iPhone 15 Pro Max, което го прави най-големият от всички модели Pro Max до момента.

iPhone 16 Pro също ще има малко по-голям екран — 6,3 инча, в сравнение с 6,1 инча в iPhone 15 Pro. Но стандартните iPhone 16 и 16 Plus ще запазят размерите на екрана си съответно 6,1 инча и 6,7 инча.

Освен тези промени, демонстрационните макети разкриват и малко относно новите дизайнерски решения. Въпреки че слуховете сочат наличието на отделен бутон за заснемане и управление на камерата, това не се вижда в настоящите реплики.

Както винаги, можем да очакваме новите iPhone да бъдат пуснати през септември. Въпреки че това може да изглежда като дълго чакане, вероятно до тогава ще се появят и още данни и информационни течове в тази посока.

source

Сподели: