юни 20, 2023

Изтекоха спецификациите на Xiaomi MIX Fold 3

Сгъваемите смартфони стават все по-популярни. Почти всички големи производители вече предлагат поне едно такова устройство. Samsung и Huawei вече имат четири поколения сгъваеми смартфони, а Xiaomi следва техния път. Слуховете за Xiaomi MIX Fold 3 се разпространяват от известно време, но вече има повече яснота, според ново изтичане на информация.

Xiaomi MIX Fold 3 ще пристигне като директен наследник на Xiaomi MIX Fold 2, който по някаква причина така и не достигна до световния пазар. Междувременно Honor също пусна своя Honor Magic Vs на световния пазар, така че няма причина Xiaomi да остане по-назад от всички.

Според слуховете, Xiaomi MIX Fold 3 ще разполага с множество интересни функции, като например перископна камера. Според изтичането на информация, той ще разполага с тройна конфигурация камери на гърба.

Ако е вярно, това ще бъде значителен ъпгрейд в света на сгъваемите устройства, защото нито Galaxy Z Fold 4, нито Huawei Mate Xs 2 предлагат такава технология в своите смартфони. Разбира се, предстои да видим какво ще представи Samsung в следващото си поколение сгъваеми смартфони през следващия месец, когато ще се проведе събитието Galaxy Unpacked, на което ще бъдат представени новите Galaxy Z Fold и Z Flip 5.

Що се отнася до дисплеите, очаква се Xiaomi MIX Fold 3 да разполага с 8,02″ 2K AMOLED сгъваем дисплей, както при своя предшественик. Външният и по-малък дисплей би трябвало да е с размер 6,56″. И двата трябва да имат честота на опресняване 120 Hz.

Според предишни данни се предполага, че смартфонът трябва да се захранва от Snapdragon 8 Gen 2. Батерията би трябвало да е 4500 mAh и да разполага със 67W бързо зареждане, с поддръжка на 50W безжично зареждане.


source

Сподели: