юни 12, 2023

Изтече информация за камерите на Google Pixel 8

Ново изтичане на вътрешна информация от Google ни дава първия подробен поглед към камерите на серията Pixel 8. Смартфоните Pixel 8 и Pixel 8 Pro ще получат модернизирани 50-мегапикселови оптични сензори на основните камери с ISOCELL GN2 матрица на Samsung вместо ISOCELL матрицата GN1 от серията мобилни телефони Pixel 7.

В новото изтичане на информация също така се уточнява, че Pixel 8 ще запази 12-мегапикселовия сензор Sony IMX386 от своя предшественик, а зрителното поле този път ще бъде малко по-широко с 0,55-кратно увеличение в сравнение с 0,67-кратното при Pixel 7.

Google Pixel 8 Pro ще получи новия 64-мегапикселов сензор Sony IMX787 за ултраширокоъгълен обектив с 0,49-кратно увеличение. Моделът Pro ще запази и 48 MP телеобектив GM5 на Samsung с 5-кратно оптично увеличение. Pixel 8 Pro ще получи и нов ToF с резолюция 8×8 – моделът VL53L8, който се очаква да подобри системата за автоматично фокусиране и боке ефекта.

И двата Pixel 8 телефона ще запазят и 11MP предна камера 3J1 на Samsung. И още, възможността за измерване на температурата ще бъде ексклузивна за Pixel 8 Pro, като ще използва специализирания сензор за телесна температура Melexis MLX90632.

Що се отнася до софтуера на камерата, серията Google Pixel 8 ще получи нова функция за адаптивна светкавица, която автоматично регулира интензивността на LED светкавицата, за да предотврати преекспонирането на снимките и видеоклиповете в условия на слаба осветеност.


source

Сподели: