юли 9, 2023

Изтече информация за мобилните процесори Intel Meteor Lake

През следващите няколко месеца Intel ще представи ново поколение мобилни процесори, известни под кодовото име Meteor Lake. Процесорният гигант все още не е разкрил подробните спецификации на новите продукти, но вече е предоставил на партньорите си подробности за продуктовата гама. Съответният слайд веднага бе предоставен на обществеността.

Нека припомним, че характерна черта на процесорите Intel Meteor Lake ще бъде използването на няколко кристала. Компанията е комбинирала кристали с x86 ядра, отделен кристал с графичен ускорители, допълнителни модули за чипа и входно/изходен кристал. Съобщава се, че чипът с x86 ядра е произведен по технологията Intel 4, докато останалите чипове използват други технологични процеси, включително на TSMC.

Фамилията Meteor Lake ще включва чипове с топлинен пакет от 7 до 45 W. Процесорите от най-висок клас ще предлагат шест високопроизводителни и осем икономични ядра, както и графичен блок от типа Xe-LPG с осем ядра Xe (1024 шейдърни процесора). Да допълним, че същото количество ядра предлага и графичният процесор на дискретната видеокарта Arc A380. Също така е интересно, че 55W решенията за флагмански преносими компютри и мобилни работни станции принадлежат към фамилията Raptor Lake, но са включени в тази серия.

Официалното представяне на следващото поколение мобилни процесори на Intel най-вероятно ще се състои на конференцията Intel Innovation 2023 през втората половина на месец септември.


source

Сподели: