октомври 14, 2023

Има ли наистина достоен конкурент на iPhone: Pixel 8 Pro се оказа много по-здрав от своя предшественик

Зак Нелсън от канала JerryRigEverything оцени издръжливостта и здравината на Google Pixel 8 Pro, използвайки традиционния си тест: блогърът се опита да огъне смартфона, да надраска корпуса, дисплея, стъклото на камерата и задния панел. В резултат на това, телефонът се оказа много по-здрав от Pixel 7 Pro, който се „отличи“ в областта на камерата.

В теста за устойчивост на надраскване дисплеят на Pixel 8 Pro показа резултат, типичен за Corning Gorilla Glass: първите следи се появиха на шесто ниво на твърдост по скалата на Моос. Корпусът на смартфона е изработен от алуминий, така че лесно се поддава на острието на ножа. Нелсън отбеляза, че бутоните за сила на звука и захранването могат лесно да бъдат премахнати от рамката. Но това не попречи на смартфона да получи защита срещу влага и прах по стандарта IP68.

Екранът, матовото задно стъкло и защитното стъкло на камерите не можаха да се надраскат с нож. Основният тест за огъване на Pixel 8 Pro също премина успешно: блогърът не успя да огъне рамката дори на местата, където е прекъсната от пластмасови вложки, а защитното стъкло на екрана и задния панел не се отлепиха и останаха непокътнати. Устройството демонстрира само два недостатъка: при огъване корпусът скърцаше, а при високотемпературния тест с помощта на запалка, матрицата почерня на петна и не се възстанови. Но смартфонът все пак успешно премина теста за издръжливост.

Ето как се представи още Google Pixel 8 Pro в теста издръжливост, където смартфонът пада от височина над един метър върху бетонна плоча. Вижте резултатите и дали устройството оцелява след тези изпитания?


source

Сподели: