юни 11, 2023

Инвеститорите са впечатлени от очилата Apple Vision Pro

Преди анонса, очилата за добавена реалност Vision Pro на Apple представляваха много по-малък интерес за инвеститорите, отколкото стъпките на компанията в посока AI. След анонса им обаче мнението на инвеститорите се промени: очилата ги впечатлиха.

Например, инвестиционната банка Wedbush повиши целевата си цена за акциите на Apple с $15. Сега компанията продължава да расте уверено и вероятно скоро ще бъде първата на пазара, която ще достигне капитализация от 3 трилиона долара.

Въпреки че Vision Pro се оказа много скъп продукт и няма да бъде пуснат до следващата година, инвеститорите смятат, че Apple има по-задълбочен план за развитието на този пазар. И че компанията “играе шах, докато другите играят дама“.

Вярванията са, че това е първата стъпка в по-широка стратегия на Apple към създаване на генеративна екосистема, задвижвана от AI-приложения за нейната клиентска база. Ще има хиляди приложения в посока фитнес, здраве, спорт и филми, както и от самата Apple и от партньорите (например, съдържание от Disney). Оформят се много други области, които тепърва започват да се развиват заедно с разработчиците.

Анализаторите на този етап не виждат Vision Pro като продукт за домашно потребление, поради високата му цена. Инвеститорите залагат много на предстоящата гама iPhone 15, отбелязвайки, че в момента на пазара има около 250 милиона iPhone, които са по-стари от четири години.


source

Сподели: