юни 29, 2023

И глобалните телефони на бранда Realme се блокират на територията на Русия

Неотдавна в Русия се надигна вълна от възмущение от страна на феновете на OnePlus и Realme заради блокирането на достъпа до обажданията и текстовите съобщения на смартфоните, предназначени за китайския пазар извън пределите на Поднебесната. Изглеждаше, че скандалът постепенно утихна, намериха се начини тези проблеми да бъдат заобиколени, но се оказа, че това е само една заблуда.

Вече започна да се появява информация, че глобалните смартфони на Realme също се блокират в Руската федерация. В интернет се появиха снимки от известен блогър, според които най-новият Realme 11 Pro+, предназначен за европейския пазар, също е бил блокиран.

Нито един от съществуващите към днешен ден методи за отключване са неуспешни и той остава неизползваем за нормална употреба. Все още няма официално изявление от Realme по този въпрос и сега всички следят какво ще стане през следващите няколко дни. Предполага се, че това е част от новата политика на концерна BBK , подробностите за която все още не са известни. След допитване в руския сегмент на интернет се оказа, че единственият що-годе надежден вариант е купуването на смартфон, в лепенката на опаковката на който има редове на руски език.

Да напомним, че китайската версия на смартфона OnePlus 11 бе представена на 4-ти януари тази година и много руснаци заради наложените ограничения, по един или друг начин си купиха китайската версия на този смартфон. Тогава се считаше, че той по нищо не се различава от глобалната версия, но сега се оказа, че това съвсем не е така.


source

Сподели: