май 3, 2024

Каква изненада: оказа се, че Rabbit R1 през цялото време е бил просто приложение за Android (видео)

Още с представянето си на изложението CES 2024 устройството с изкуствен интелект R1 на Rabbit повдигна много въпроси, като се започне от „Защо не е просто приложение?“. Е, оказа се, че това наистина е приложение.

От сайта Android Authority Мишаал Рахман успя да изтегли APK файла на Rabbit и да го инсталира в смартфона Google Pixel 6A. С малко допълнителна работа той успя да стартира приложението, сякаш е на оригиналното устройство на Rabbit. Използвайки клавиша за увеличаване на звука вместо единствения хардуерен бутон на R1, той успя да създаде акаунт и да започне да му задава въпроси. Сякаш наистина използва R1 за 199 долара.

Рахман отбелязва, че приложението вероятно не предоставя всички функции на R1. Той казва:

„Приложението Rabbit R1 трябва да бъде предварително инсталирано във фърмуера и да има няколко разрешения на системно ниво. Само някои от тях успяхме да предоставим, така че някои функции вероятно няма да работят, ако се опитаме да го направим“.

Но фактът, че приложението работи на почти двегодишен телефон от среден клас, предполага, че то има много много общо с едно обикновено приложение за ОС Android.

Основателят и главен изпълнителен директор на Rabbit Джеси Лиу не е съгласен с тази характеристика. Той направи пространно изявление, което частично цитираме по-долу. То беше публикувано и в профила на Rabbit в X

„Rabbit R1 не е приложение за Android… Rabbit OS и LAM работят в облака с много специфични модификации на AOSP и фърмуера от по-ниско ниво. Така че локалният APK файл без съответните крайни точки на операционната система и облака няма да може да получи достъп до нашата услуга. Rabbit OS е адаптирана за R1 и ние не поддържаме клиенти от трети страни“.

Джеси Лиу, главен изпълнителен директор на Rabbit

R1 не е сам. AI Pin Humane изглежда също работи на версията на Android с отворен код. Но именно R1 сега е в центъра на вниманието, тъй като започнаха да се появяват първите отзиви. А те не са добри. По-рано днес Rabbit пусна първата си софтуерна актуализация, за да отговори на някои оплаквания. Включително и за бързото изтощаване на батерията. Изглежда, че след актуализацията този проблем е бил решен.

Но по-големият проблем е, че R1 просто не прави достатъчно полезни неща, за да оправдае съществуването си. Особено след като всеки си има мобилен телефон. Изглежда, че тази приспособление с изкуствен интелект в крайна сметка може наистина да е само едно приложение. Всичко това изненада много хора.

source

Сподели: