август 1, 2023

Какво ни очаква в новата линия iPhone 15

През септември компанията Apple традиционно ще представи нова линия смартфони — iPhone 15. Медиите вече тръбят за представянето на “ябълковите“ телефони, които са претърпели значителни промени в дизайна. Да, iPhone 15 ще получи по-тънки рамки около дисплея — ширината им ще намалее от 2,1 на 1,5 милиметра.

Очакваната линия ще има още USB-C конектор вместо Lightning. Друга особеност ще бъде перископичният обектив. Докато създателите подготвят iPhone 15 за премиерата, е време да поговорим за това, какво да очакват потребителите от “ябълковия“ телефон.

Повишен капацитет на батерията

Батериите на смартфоните ще имат по-голям капацитет в сравнение с предшествениците си. В процентно отношение увеличението ще бъде 18% във версията iPhone 15, 14% в iPhone 15 Plus и в iPhone 15 Pro – 12%. Новият показател за модела 15 Plus се прогнозира да е 4912 mAh. За останалите модификации той ще бъде по-скромен, но и много солиден:

  • 3877 mAh — за iPhone 15;
  • 3650 mAh — за 15 Pro;
  • 4852 mAh – за 15 Pro Max.

Очаква се новият iPhone 15 да бъде по-дебел поради увеличения размер на батерията. Като се вземе предвид производителността на процесорите A16 и A17 Bionic, смартфонът ще издържи по-дълго без презареждане. Експертите предполагат, че новата линия на Apple ще покаже страхотна производителност при 35% намаление на консумацията на енергия.

Обем на паметта и камерата

Размерът на оперативната памет ще бъде 6 GB за стандартните версии на iPhone 15 и 15 Plus, а версиите Pro и Pro Max най-вероятно ще получат 8 GB RAM. Обемът на вътрешната памет ще остане в същите граници като в 14-та линия.

Що се отнася до камерата, тя ще бъде значително подобрена. В основата ѝ ще стои 48-мегапикселов модул с възможност за 10-кратно увеличение. Основното нововъведение обаче ще засегне само Pro Max-версията, която ще получи перископичен телеобектив, а самата камера ще придобие по-изпъкнала форма.

Производителят скоро не е подобрявал предната камера, така че има вероятност тя да бъде обновена в модела iPhone 15. Видеата вероятно ще бъдат във формат 8K. Apple са придобили технологии за самостоятелно сглобяване на камерата, вместо да купуват готови модули от Samsung.

Поява на Type-C порт

Важна промяна в дизайна на телефона — портът Type-C — ще замени Lightning. Предимството му е възможността за поддръжка на множество аксесоари.


source

Сподели: