September 13, 2023

Какво представлява бутонът за действие на iPhone 15 Pro?

Apple направи промяна в дизайна, за да добави значителна функционалност към новия си флагмански телефон. Ето как работи той.

Наред с лъскавото титаниево покритие (което ще бъде покрито от по-голямата част от калъфите) рамката на iPhone 15 Pro има още една значителна промяна и първа за серията.

Превключвателят за изключване на звука, който винаги е позволявал на собствениците на iPhone бързо да заглушават звуците, излизащи от телефона, е заменен с бутон.

Бутонът за действие се намира на същото място над бутоните за сила на звука и освен че възпроизвежда възможността за заглушаване на входящите известия, отключва и множество нови функционалности.

Как работи бутонът за действие?

Натискането и задържането на бутона Action Button ще възпроизведе функционалността на превключвателя за изключване на звука, като ще получите и задоволителна тактилна обратна връзка. С натискането на бутона обаче могат да се отключат повече функционалности, което ви позволява да персонализирате и това изживяване.

Какво може да прави бутонът за действие?

На първо място, той може да прави много поради възможността за персонализиране, като възпроизвежда функционалността на смарт часовниците от серията Apple Watch Ultra.

Apple казва, че можете да натиснете Action Button няколко пъти, за да превключвате между тези режими. Така например можете да получите достъп до камерата или да започнете гласова бележка, като използвате бутона.

Тъй като той може да се персонализира, можете да зададете определени специфични за приложението функции, които да съответстват на бутона Action Button. Можете да стартирате функции за достъпност, да получите достъп до някои от бързите клавиши, които сте настроили, да включите функцията „Не безпокойте“, да активирате фенерчето и др.

Има и близък дизайн на потребителския интерфейс, тъй като персонализирате изживяването, което можете да видите по-долу. А много от функциите, като например стартирането на гласова бележка, ще бъдат отразени чрез Динамичния остров на iPhone 15 Pro.


source

Сподели: