август 2, 2023

Как да ускорите вашия смарт телевизор?

В наши дни използваме телевизорите не само за гледане на телевизия, но и за стрийминг на видео услуги, игри, предаване на всякакво съдържание, включително снимки и аудио, използване на приложения, показване на презентации и други. Това засилва натоварването върху хардуера и операционната система на телевизора, което може да намали скоростта му.

Европейската марка за смарт телевизори KIVI е подготвила няколко полезни съвета, за да поддържате вашия телевизор буквално „летящ“!

 Какво определя скоростта на телевизора? Натоварването на устройството

Всеки телевизор разполага с два типа памет: вградена за съхранение и оперативна (RAM). Вградената памет позволява изтеглянето на приложения или съдържание и тяхното съхранение. RAM се използва при работата на телевизора – когато се изтеглят и използват приложения.

Колкото по-малко е наличното място за съхранение на устройството, толкова по-бавно ще работи цялата операционна система. Затова KIVI препоръчва да свържете външно устройство за съхранение и да го използвате като вградена памет на телевизора. С новата серия телевизори KIVI можете да свържете допълнителни устройства до 2 TB. Така вградената памет на телевизора остава свободна и той започва да работи много по-бързо.

 

Следващият съвет е да избягвате да изтегляте ненужни приложения или съдържание на устройството си и своевременно да изтривате това, което вече не използвате. Понякога значителна част от паметта на телевизора се освобождава, ако просто изчистите кеша на игрите или приложенията. Проверявайте телевизора си на редовни интервали.

Операционната система е много важна

Операционната система Android TV 11, инсталирана в новата продуктова линия на KIVI, е най-новата версия на телевизионната операционна система на Google, налична на пазара. Винаги препоръчваме да използвате най-актуалните версии на операционната система, тъй като те разполагат с по-широк набор от функции в сравнение с предшествениците си. Важно е също да обръщате внимание дали операционната система е официална – тя може да бъде актуализирана независимо от производителя на телевизора, а Google поддържа стабилната ѝ работа през целия живот на устройството.

Също така трябва да се отбележи, че официалната актуализация, предоставена от Google, трябва да се изтегли на телевизора от официални източници. Неофициалните версии на софтуера, изтеглени от флаш карти или други непроверени източници, може да причини забиване на телевизора, което единствено сервизен център може да поправи.

KIVI счита, че няма нужда да изключвате автоматичните актуализации на операционната система, както много потребители правят. Разработчикът добавя важни актуализации към най-новите версии на операционната система, които могат да я ускорят и направят по-сигурна. Затова препоръчаме да ъпдейтвате редовно.

Има ли вируси на телевизорите?

Съществува мит, че в телевизор може да попадне вирус. В KIVI никога не сме имали случай на вирус на нашите устройства, но трябва да предупредим всички потребители: важно е да контролирате кой или как има достъп до операционната система на вашия телевизор и какво е свързано към нея. Можете да инсталирате антивирусно приложение (налично от Google Play), ако свързвате външни устройства, флашки или други джаджи към телевизора си. В общи линии, ако гледате само съдържание и игри на телевизора си, вирусът няма да може да проникне в системата.

Бърз хардуер – бърза работа

За да поддържате гладкостта на изображенията и бързината на устройствата, KIVI е закупила партида от най-новите чипсети за производството на последната си продуктова линия, които подпомагат обработката на графични изображения и осигуряват дългосрочна стабилна работа на телевизора. Тези процесори са 30% по-мощни от средното ниво на пазара.

Основата на успешното функциониране – бърз интернет

Минималната скорост, необходима на един телевизор, за да осигури ясен и качествен сигнал, е 30 Mbps. Но за 4K е необходима по-бърза интернет връзка – поне 100 Mbps. Затова постоянната и основна препоръка за бързината на KIVI Smart TV е да осигурите стабилен и бърз достъп до глобалната мрежа. Това е особено важно за зрителите, които гледат стрийминг в 4K качество на видео или играят игри на своя телевизор.


source

Сподели: