май 14, 2024

Камерата на флагмана Xiaomi 15 Pro ще стане още по-голяма: няма да има място за светкавицата, така че тя ще бъде преместена на друго място

Първият флагман със Snapdragon 8 Gen 4 се очаква да бъде Xiaomi 15. Известният информатор Digital Chat Station сподели известна информация за системата на камерите на Xiaomi 15 Pro.

В настоящия флагман на Xiaomi модулът на светкавицата е разположен в острова на камерата, но дизайнът може да се промени в новата серия. Според инсайдера модулът на светкавицата ще бъде поставен извън модула на камерата. Това може да означава още по-големи оптични сензори за предстоящия флагман.

Системата от камери на Xiaomi 14 Pro включва три 50МР сензора за изображения – основната камера OmniVision Light Hunter 900 (1/1,31 инча), Samsung JN1 (1/2,76 инча) със 75 мм телефото обектив, който фокусира обекти на разстояние до 10 см, и ултраширока 14 мм камера.

Блогърът с достъп до вътрешна информация съобщава още, че Xiaomi 15 Pro няма да използва Samsung JN1. Вероятно той ще бъде заменен с малко по-голям оптичен сензор. Формата и местоположението на модула на камерата ще останат същите. Възможно е обаче издатината на камерата да се увеличи, ако се използва по-голям сензор.

Телеобективът на Xiaomi 15 Pro се очаква да използва перископна технология, точно както при Xiaomi 14 Ultra. Съобщава се също, че Xiaomi 15 Pro ще има 2K микроизвит екран, който е сходен по размер с този на Xiaomi 14 Pro.

source

Сподели: