September 22, 2023

Когато 5-кратното увеличение на iPhone 15 Pro Max е по-добро от 10-кратното увеличение на Samsung Galaxy S23 Ultra (видео)

В интервю за Никола Льолуш от Numerama вицепрезидентът на Apple по софтуерното проектиране на камерата Джон Маккормак обясни защо системата iPhone 15 Pro Max има 5-кратно оптично увеличение, а не 10-кратно увеличение както е при Samsung Galaxy S23 Ultra.

Apple заявяват, че телефото обективът на iPhone 15 Pro Max разполага с най-усъвършенстваната система за стабилизиране на камерата, която съчетава оптична стабилизация на изображението и модул за изместване на сензора с 3D автоматично фокусиране. Маккормак заяви, че обективът с 5-кратно увеличение на iPhone може да бъде стабилизиран „невероятно добре“ в сравнение с обектив с 10-кратно увеличение.

„5-кратното оптично увеличение е нещо, което можем да стабилизираме наистина добре“, каза Маккормак. – Ако погледнете 10-кратното увеличение, освен ако нямате най-стабилните ръце на света или статив, то е наистина трудно за използване“.

Старши директорът на отдела за продуктов маркетинг на iPhone в Apple Максим Верон, който също бе интервюиран, добавя, че 5-кратният обектив на iPhone 15 Pro Max има бленда F/2,8, която осигурява „чудесен контрол на светлината“. За сравнение, 10-кратният обектив на Galaxy S23 Ultra е с бленда F/4,9. Тази бленда на 15 Pro Max позволява на сензора на камерата да улавя повече светлина, което може да е особено полезно за нощни снимки. Това се потвърждава от сравнението на смартфоните, при което 25-кратното цифрово увеличение на iPhone 15 Pro Max се представя по-добре от това на Galaxy S23 Ultra на тъмно.


source

Сподели: