септември 14, 2023

Кога да изключите телефона си от контакта: „златният стандарт“ при зареждането

Ако оставите смартфона да достигне 100%, батерията ще остарее по-бързо. Животът на батерията на мобилния телефон зависи от нейното “здраве“. За да поддържате апарата си зареден по-дълго си струва да знаете „златния стандарт“ при зареждането.

Препоръчително е да поддържате заряда на вашия смартфон в определен диапазон, за да удължите живота на батерията. Това се посочва в материала на Tech advisor.

Какъв трябва да е поддържаният заряд, за да удължим максимално “живота“ на батерията?

В идеалния случай потребителите трябва да поддържат заряда между 30% и 90% през повечето време. Когато телефонът е разреден под 50%, свържете го към мрежата. Извадете обаче зарядното, преди нивото на заряда да достигне 100%.

Кога е най-подходящо да се зарежда?

Ако често зареждате мобилния си телефон между 80-100%, то този навик води до по-бързото стареене на литиево-йонната батерия. Зареждането през нощта не е най-добрият вариант, така че е по-добре да презаредите смартфона си сутрин, за да можете да наблюдавате процента на зареждане.

Как потребителите на iOS да получават известия за изключване от зарядното?

Потребителите на iOS могат да задават известие, когато нивото на батерията достигне определен процент. За да направите това, отидете в раздел “Автоматизация“ и след това в “Ниво на батерията“.

Трябва ли да зареждаме батерията до 100% и да я разреждаме до 0%: какви са рисковете?

Така нареченото презареждане на телефона не „убива“ батерията, но навикът всеки път да зареждате до максималното ниво ще съкрати „живота“ на батерията на вашия смартфон.

Струва си да добавим, че разреждането на апарата под 20% е вредно. След като забележите този процент на екрана, по-добре е да свържете телефона си към източник на захранване.


source

Сподели: