септември 15, 2023

Кои места на Android-смартфоните трябва редовно да се почистват, за да работи коректно устройството?

Факт е, че смартфоните започват да натрупват информация с времето и честата употреба. Това налага нейното постоянно премахване, ако не добавя стойност за потребителя. Но не всеки знае къде и какво да почисти.

Съобщенията

Много потребители на смартфони не мислят за това, че малките SMS-съобщения могат значително да навредят на работата на тяхното устройство. Ако не изтриете старите SMS-съобщения, които се натрупват с времето, това може да доведе до проблеми с паметта и производителността. Освен това, съвременните месинджъри отдавна са заменили старите SMS, така че няма нужда да ги пазите. Освободеното място може да се използва за по-важни данни, както и за подобряване работата на устройството.

Галерията

Галерията на смартфона е мястото, където се съхраняват всички наши снимки и видеоклипове. Най-често обаче там се натрупват огромен брой ненужни файлове, които заемат място на устройството. Затова се препоръчва периодично да почиствате галерията от дубликати, некачествено направени снимки, както и изображения, които вече не са необходими. Това ще ви помогне да освободите място на телефона си и ще ускорите неговата работа.

Освен това си струва да изтриете още снимките и видеоклиповете от кошчето, тъй като те все още заемат място на устройството. Висококачествената камера на смартфона може да прави отлични снимки, но колкото повече файлове има на устройството, толкова по-малко свободно място остава за новите снимки и видеоклипове.

Кеша

Кешът е нещо като временна памет за съхранение на данни, които са били използвани наскоро, така че при следващия достъп до тях да се заредят по-бързо. Кешът се използва от почти всички приложения на съвременните смартфони и могат да заемат повече памет от необходимото. Това важи особено за месинджърите, тъй като постоянно качват и показват нови съобщения, снимки и видеоклипове. Ако не изчистите кеша, той с времето ще заема все повече място, което може да забави работата на вашето устройство. Ето защо, ако искате вашият смартфон да работи бързо и гладко, препоръчително е от време на време да изчиствате кеша. Ще се изненадате колко свободно място ще получите от това.

Папката за изтегляне

Това е мястото, където се съхраняват всички файлове, които сте изтеглили от интернет. Може да съдържа огромно количество данни, включително много файлове, които вече не са ви необходими. Колкото по-дълго използвате смартфона си, толкова повече временни файлове и изтеглени документи се натрупват в тази папка.

Нейното изчистване може да освободи значително количество място на вашето устройство. Това може да бъде особено полезно, ако имате ограничена памет за съхранение. Почистването на папката за изтегляне е много лесно: можете просто да изберете файловете, от които вече не се нуждаете, и да ги изтриете.


source

Сподели: