април 23, 2024

Колко бързо: Samsung предлага безплатна подмяна на дисплея за Galaxy S21 и S22 с проблема със зелената линия

Още от миналата година започнаха да се появяват съобщения за проблеми със появата на вертикална зелена линия при някои устройства от фамилията Samsung Galaxy.

Някои потребители свързват това със скорошното обновяване на фърмуера или с интензивното използване в тежки игри. Но така или иначе точната причина за появата на тази зелена линия засега е неизвестна. Сривовете, свързани със софтуера обикновено изчезват след рестартиране на устройството или до ресетване до заводските настройки. Но при сравнително малък брой потребители дефектът се запазва и след извършването на тези манипулации.

Тъй като тези дни този проблем стана широко разпространен, Samsung въведе програма за еднократна безплатна подмяна на дисплея на някои пазари. Така например компанията предлага тази услуга в Индия от миналата година.

Устройствата, които имат право на безплатна подмяна на дисплея, включват сериите Samsung Galaxy S20 и Note 20. Но тъй като и по-новите смартфони на Samsung започнаха да се сблъскват със същия проблем, Samsung разшири програмата и по този начин обхвана и сериите Galaxy S21 и S22. Това всъщност означава, че дисплеят ще бъде сменен, дори и при изтекла гаранция.

Зелените линии на екрана могат значително да затруднят използването на устройството. Дори прости задачи като отваряне на приложения могат да се превърнат в разочароващи в подобни условия.

Затова, за да помогне на засегнатите потребители, Samsung предлага безплатна подмяна на дисплея. Но заедно с дисплея засегнатите устройства ще получат и безплатна подмяна на батерията и комплекта.

Тук обаче има уловка. Има краен срок, в който можете да се възползвате от тази оферта. Трябва да си запазите час за безплатната подмяна в оторизиран сервизен център на Samsung до 30-ти април 2024 г. Ако пропуснете този краен срок, може да се окаже, че ще трябва да си платите за ремонта.

По принцип тази програма означава, че засегнатите потребители получават безплатно обновяване на своите устройства. Тъй като сериите Galaxy S21 и S22 все още получават софтуерни актуализации и имат сравнително модерен хардуер, този безплатен ремонт може наистина да помогне за удължаване на живота на тези смартфони.

Така че, ако се намирате в Индия и притежавате Galaxy S20, Note 20, S21 или S22 със зелени линии, препоръчваме ви да си уредите среща в най-близкия сервизен център на Samsung преди 30-ти април 2024 г. Не изпускайте тази възможност да поправите телефона си и да продължите да му се наслаждавате години наред.

Няма логика подмяната на дисплеите да се осъществява само в Индия. Очакванията са, че подобни програми ще има и на другите пазари. Може би не е лоша идея по-често да посещаваме уеб сайта на Samsung.

source

Сподели: