юни 14, 2023

Компанията Sindarin започна продажбите на хедсета Sol Reader за четене на електронни книги, който струва $350

Sindarin откри предварителните продажби на хедсет Sol Reader, предназначен за четене на електронни книги. Устройството бе анонсирано на изложението CES 2023 по-рано тази година.

Sol Reader са смарт очила, оборудвани с чифт 1,3-инчови E Ink дисплеи със странична подсветка, всеки от които може да изобразява 65 536 пиксела. Ако се съди по изображението, предоставено от Sindarin, текстът ще изглежда така:

Очилата са оборудвани с двуядрен процесор с честота 240 MHz и 8 MB оперативна памет, а паметта е само 64 MB. Това вероятно ще е достатъчно, тъй като читателите няма да се налага да съхраняват цялата си библиотека на устройството: то се свързва безжично с мобилно приложение за iOS или Android, откъдето могат да се копират EPUB файлове без DRM.

Предоставено се и дистанционно управление за навигация в книгите. Едно от съществените предимства на четеца Sol Reader е неговото малко тегло. Очилата тежат само 104 г, дори и с вградената батерия, което според Sindarin ще ги направи удобни за носене за дълъг период от време. Капацитетът на батерията стига за около 25 часа четене. Sindarin отбелязва, че лещите на Sol Reader проектират изображение на виртуално разстояние от около 1,5 м и при подходяща настройка очите на потребителите няма да се уморят.

Sol Reader се предлага за предварителна поръчка в четири цвята – черен, сив, син и златист. Цената на устройството е $350.


source

Сподели: