юни 28, 2023

Комплектът Xiaomi 13 Ultra Professional Photography Kit White Edition излезе на пазара

Както се очакваше, китайската компания Xiaomi официално представи бялата версия на Xiaomi 13 Ultra Professional Photography Kit White Edition.

Това съобщи Лу Вейбинг, президент на Xiaomi Group и генерален мениджър на бранда Redmi, на страницата си в социалната мрежа Weibo, който по-рано обеща, че компанията ще представи „новия си партньор“ Xiaomi 13 Ultra.

Комплектът за снимки включва защитен калъф с изпозлване на технология за нанокожа, безжична дръжка за снимки за по-лесно държане и физически бутон за затвора. Към този защитен калъф може да се прикрепи и 67-милиметров пръстен за филтър, което дава възможност за свързване на обектива с външен филтър. Включени са капачка за обектива и държач за мобилния телефон.

Аксесоарът поддържа Bluetooth 5.0 свързаност, вградената батерия е с капацитет 330 mAh, а нейното зареждане става чрез вградения USB-C порт.

Цената на комплекта Xiaomi 13 Ultra Professional Photography Kit White Edition е 130 щатски долара.

Да напомним, че смартфонът Xiaomi 13 Ultra разполага с четири фотосензора с резолюция от по 50 MP: основна камера с 1-инчовия оптичен сензор Sony IMX989, както и ултраширокоъгълна камера и две телефото камери (и трите са със сензора IMX858). Освен това те използват висококачествените обективи Summicron, разработени от Xiaomi съвместно с Leica.

Този смартфон има четири камери, но с шест фокусни разстояния. Диапазонът на оптичното увеличение е от 0,5 до 10 пъти, а диапазонът на блендата е от f/1,8 до f/4,0. Работата е там, че основната камера с 1-инчов сензор е способна да променя блендата си от f/1,8 до f/4,0, което дава възможност за регулиране на количеството светлина, което сензорът улавя. Освен това първата камера осигурява 3,2-кратно оптично увеличение, докато втората камера е в състояние да превключва от 5-кратно до 10-кратно оптично увеличение чрез движение на лещите в обектива.


source

Сподели: