юли 16, 2023

Конзолата Nintendo Switch 2 може да бъде пусната след няколко месеца

Дългоочакваният наследник на Nintendo Switch може да се появи съвсем скоро.

Конзолата Nintendo Switch 2 вероятно ще бъде пуснатa през следващата година. Новината идва от съдебни документи от скорошното дело на Microsoft и FTC. В конкретен параграф Microsoft споменава наследника на Switch. Документът гласи:

„Switch беше пусната три години по-рано и се очаква Nintendo да пусне наследника на Switch още през следващата година, докато PlayStation 5 и Xbox Series X|S са на различен етап от жизнения цикъл на конзолата“.

Това означава, че конкурентите на Nintendo в гейминг пространството очакват портативната конзола от следващо поколение да бъде пусната на пазара през 2024 г.

Въпреки това, Дъг Баузър, президент на Nintendo, смята, че Switch има още няколко години. По-рано тази година служителят заяви:

„Вълнуващо е да видим, че търсенето все още е налице. Така че няма какво да обявяваме за бъдеща конзола или устройство, но все още сме много оптимистични относно Nintendo Switch“.

Имайте предвид, че това все още е непотвърдена информация.

През юни се появи друг доклад, в който изпълнителен директор на Activision Blizzard твърди, че Nintendo Switch 2 може да бъде също толкова мощна, колкото Sony PlayStation 4 и Microsoft Xbox One.


source

Сподели: