October 2, 2023

Конференцията NVIDIA GTC 2024 ще се проведе от 18 до 21 март следващата година

NVIDIA обяви датите на следващото събитие Graphics Technology Conference, което ще се проведе лично в Сан Хосе, Калифорния. Конференцията ще започне на 18 март 2024 г. и ще продължи до 21 март.

Какви продукти се очаква да бъдат представени на събитието GTC?

Обикновено, като част от годишните GTC събития, които се провеждат виртуално през последните няколко години, поради пандемията от коронавирус, NVIDIA анонсира някои нови продукти, със специален акцент върху компонентите за дейта-центровете. Очаква се по време на предстоящата конференция разработчиците да обърнат повече внимание и на продуктите в сферата на изкуствения интелект.

GTC 2024 ще включва презентации от водещи експерти в индустрията, включително главният изпълнителен директор на NVIDIA Дженсън Хуанг, който се очаква да представи специални графични ускорители от поколението Blackwell. Очаква се в бъдеще NVIDIA да представи и гейминг-видеокарти, базирани на архитектурата Blackwell, но това ще се случи на по-късен етап.

Какво беше показано на тазгодишното издание?

Нека си припомним, че като част от миналогодишното събитие GTC 2023 на широката публика бяха представени много нови продукти, включително и AI-ускорителите L4, L40 и H100 NVL, хибридният процесор Grace Hopper, софтуерната библиотека cuLitho за изчислителна литография, платформата Isaac Sim за обучение и моделиране на роботехника, базирана на AI, както и набор от облачни услуги на AI Foundation за създаване на усъвършенствани чатботове, генератори на изображения и други инструменти, базирани на невронни мрежи. Възможно е някои изцяло нови хардуерни решения да бъдат анонсирани на събитието GTC през 2024 г.


source

Сподели: