октомври 4, 2023

Край на руския бранд за смартфони Inoi – компанията започна самоликвидация

Руската компания Inoi ООД, която произвеждаше смартфони под бранда Inoi, е започнала процедура по ликвидация по собствено искане, съобщава руското издание „Комерсант“, позовавайки се на данни от справочната система СПАРК-Интерфакс.

Заявлението на Inoi е подадено във Федералната данъчна служба още на 7-ми септември 2023 г. От 22-ри септември дружеството е влязло в етапа на процедурата по ликвидация по собствена молба. За ликвидатор е назначен Сергей Фомин, бенефициент на дружеството и бивш съсобственик на ИТ дистрибутора VVP Group.

Към момента на публикуване на новината брандът Inoi не е направил никакви официални изявления относно разпадането на юридическото лице. Компанията също така не е отговорила на въпросите на „Комерсант“.

В края на 2022 г. независими източници съобщиха на „Комерсант“, че руският производител на смартфони под бранда Inoi е напуснал Руската федерация. През 2017 г. Inoi бе първият смартфон на руската операционна система Аврора, но по-късно компанията премина към Android.

През първото тримесечие на миналата година са продадени 46 900 смартфона от руски марки, което е с 53% по-малко от година по-рано. По-голямата част от продажбите са били на устройства от марките BQ и Inoi.


source

Сподели: