юли 1, 2023

Лаборатория DxOMark: смартфонът Google Pixel Fold има най-добрият в света сгъваем дисплей

Експертите на DxOMark тестваха дисплея на Google Pixel Fold. Сгъваемият смартфон се представи отлично, заемайки първото място в глобалната класация.

Експертите отбелязаха доброто възпроизвеждане на цветовете при повечето условия на осветление за статично и динамично съдържание, както и доброто ниво на адаптивна яркост и висок контраст за гледане на HDR10 видео. Лабораторията обърна внимание и на стабилната и плавна картина при повечето сценарии – от гледане на снимки и видеа до различните мобилни игри.

Забелязани са и някои недостатъци: по-специално, понякога при сърфиране в интернет не достига плавност и се проявява така нареченият „желе ефект“. DxOMark отбеляза и липсата на яркост след няколко минути използване на смартфона навън на дневна светлина, при което ясно се вижда сгъвката на сгъваемия дисплей.

Дисплеят на Google Pixel Fold получи 151 точки при тестовете на DxOMark, което го постави начело на световната класация за смартфони, а също и в списъка на устройствата от ценовия клас „ултрапремиум“.

Да напомним, че Pixel Fold има 5,8-инчов външен екран, както и 7,6-инчов основен дисплей, който се сгъва навътре. И двата използват OLED панели със 120Hz честота на опресняване и поддръжка на HDR. По-малкият екран е с разделителна способност 2092 × 1080 точки и поддържа яркост до 1550 cd/m2, докато вътрешният екран е с 2208 × 1840 точки и до 1450 cd/m2.


source

Сподели: