септември 29, 2023

Малко странно лабораторията DxOMark класира екрана на iPhone 15 Pro Max чак на четвърто място

Колкото и да е странно, iPhone 15 Pro Max не получи титлата смартфон с най-добрия екран на пазара според лабораторията DxOMark.

Обикновено при излизането на всеки нов смартфон на Apple той получава максимален резултат и се поставя начело на класацията, но не и този път. Лабораторията DxOMark Labs обяви резултата за екрана на iPhone 15 Pro Max, който зае четвърто място в класацията за екрани със своите 149 точки.

Оказа се, че резултатът за екрана на iPhone 15 Pro Max е същият като този на iPhone 14 Pro Max, който миналата година получи 149 точки и оглави съответната класация. От DxOMark заявиха, че екранът на iPhone 15 Pro Max е много близък по характеристики до дисплея на предишното поколение смартфони и може да демонстрира добра четливост на екрана при различни условия на осветление, включително ярка слънчева светлина.

При възпроизвеждане на видеоклипове iPhone 15 Pro Max има много малко изпускане на кадри, а проблемът с артефактите е значително подобрен. Той е чудесен за гледане на HDR видео на закрито и на открито.

DxOMark също така отбеляза, че възпроизвеждането на цветовете на iPhone 15 Pro Max е леко наситено. Когато се гледа в режим на висока яркост, цветът на кожата в портретите не е достатъчно естествен.

Първите три места са заети от Samsung Galaxy Z Fold5, Google Pixel Fold и Honor Magic5 Pro, които предлагат по-точно изобразяване на цветните изображения.


source

Сподели: