September 21, 2023

Моделите iPhone 15 показват броя на циклите на зареждане на батерията

Настройките на iPhone 15 разкриха ново подменю, която показва разширена информация за батерията: месецът на нейното производство, месецът на първото ѝ използване, както и текущият брой цикли на зареждане. Това подменю може да бъде намерено в „Настойки -> Основни -> За устройството“.

Предишните методи за проверка на броя на циклите на батерията на iPhone бяха неофициални (чрез приложения на трети страни) или сложни, като например копиране и поставяне на анализи в „Бележките“ и търсене на „last_value_CycleCount“. Според скрийншот, споделен от @Tech_Reve (по-горе), информацията за циклите на батерията е лесно видима при моделите iPhone 15.

За завършен цикъл се брои, когато батерията се разреди на 100%, но не непременно наведнъж, обясниха от Apple. Например, можете да разредите батерията до 75%, да я заредите напълно и на следващия ден да я заредите до 25%, което ще завърши цикъла. В някои случаи това може да отнеме няколко дни. Капацитетът на литиево-йонната батерия намалява със всеки цикъл на пълно зареждане.

Всички iPhone 15, включително моделите Pro имат още една забележителна настройка по отношение на живота на батерията – когато е активирана, тя ще предотвратява зареждането на батерията над 80 процента. Новите iPhone-и на ще бъдат пуснати в продажба този петък, на 22 септември.


source

Сподели: