юли 18, 2023

Модел iPhone е продаден на висока цена на търг

Редки iPhone модели бяха продадени за големи суми през последните месеци, а последният търг, на който беше представен един от първите телефони на Apple, счупи рекорда за подобно устройство.

Все още запечатан в оригиналната си опаковка, смартфонът се оценяваше на цена между 50 000 и 100 000 долара, но крайната оферта беше впечатляващите 158 644 долара. Това е с около 95 000 долара повече от предишната рекордна оферта за iPhone от първо поколение, който беше продаден на търг през февруари.

Защо има толкова голям интерес към този конкретен модел iPhone?

Е, според базираната в Лос Анджелис LCG Auctions компания, която организира продажбата, това устройство е особено рядко, тъй като е модел с 4 GB (памет за съхранение, а не RAM памет), от който Apple се отказва само два месеца след пускането на пазара през 2007 г. поради ниски продажби, оставяйки на потребителите много по-популярната опция от 8 GB.

„Нашето предложение е изключително рядко, фабрично запечатано – първият пуснат 4GB модел в изключително състояние“, пише LCG Auctions на своя уебсайт. „Практически безупречно по повърхността и ръбовете, фабричното запечатване е непокътнато. Изключителен цвят и гланц. Чисто нов, никога не е активиран“.

Досега самоличността на купувача се пази в тайна и може никога да не разберем кой е той.

Съоснователят на Apple Стив Джобс представи новаторския iPhone на изложението MacWorld в Сан Франциско през януари 2007 г. Смартфонът със своя малък 3,5-инчов дисплей и основна 2MP камера беше пуснат в продажба през юни същата година за $499 (4GB) и $599 (8GB).

Устройството даде тласък на пазара за смартфони и превърна Apple в една от най-успешните технологични компании в историята. Шестнадесет години по-късно Apple подготвя пускането на най-новата итерация на своя популярен смартфон iPhone 15. И въпреки че ще бъде много скъп, няма да струва толкова, колкото този, продаден на търга в неделя.


source

Сподели: