юли 21, 2023

Може ли да работи WhatsApp без SIM карта?

Повечето месинджъри изискват телефонен номер, за да работят, но те също имат свои собствени особености. WhatsApp например може ли да работи на смартфон, в който не е поставена SIM карта? Предстои да разберем в статията по-долу.

WhatsApp работи ли без SIM карта?

Най-често трябва да използваме месинджъра WhatsApp без SIM-карта или на втори телефон, или на таблет, който е без съответния слот. И в двата случая отговорът ще бъде един и същ — WhatsApp може да се използва, ако SIM картата не е поставена в устройството. Месинджърът ще функционира правилно, ще показва съобщенията, обажданията и т.н. Всички функции на WhatsApp ще бъдат налични, като липсата на SIM-карта не ги ограничава по никакъв начин.

Същевременно е важно да се разбере, че можете да работите с WhatsApp само след като се регистрирате или влезете в акаунта си и за целта е необходима SIM-карта. Тя може да се постави в друго устройство, например, ако потребителят иска да активира своя акаунт на втори телефон или таблет без SIM карта.

В този случай е необходимо да извършите следните действия:

  • Инсталирайте WhatsApp на второто устройство, където SIM-картата не е поставена.
  • Отворете приложението и въведете телефонния си номер, ако вече имате акаунт, или се регистрирайте и въведете номера от първия телефон със SIM-карта.
  • Ще получите SMS с код за потвърждение на първия телефон, в който е поставена SIM-картата с номера.
  • Въведете получения код на втория телефон без SIM-карта и започнете да използвате месинджъра.

След като влезете или се регистрирате и потвърдите телефонния си номер, WhatsApp ще започне да работи както обикновено. Това е удобна опция за случаите, когато акаунтът е регистриран за един номер, но трябва да използвате месинджър на няколко устройства едновременно: например на работния телефон и на домашния таблет.


source

Сподели: