август 2, 2023

Най-новата механична клавиатура в стил Nintendo от 8BitDo включва два огромни ретро бутона

8BitDo, компания, която създава потребителска техника, представи чисто нова механична клавиатура, вдъхновена от емблематичните конзоли NES и Famicom от гамата на Nintendo от 80-те години на миналия век.

Ретро механичната клавиатура, на цена от $100, ще осигури комбинация от носталгичен дизайн и функционалност, с кабелни и безжични възможности и персонализирано картографиране на клавишите, както и с два огромни, тактилни червени бутона.

Потребителите могат дори да купят допълнителни комплекти от гигантските копчета за $20 всеки

Това периферно устройство ще се предлага в два различни стила – „N Edition“ ни отвежда към Nintendo Entertainment System (NES), а „Fami Edition“ е препратка към Nintendo Famicom.

Цветовете и на двете издания са удивително сходни с техните класически конзолни предшественици; вариантът, вдъхновен от NES, може да се похвали с елегантен бял/тъмносив/черен дизайн, докато изданието Famicom очарова с комбинация от бяло/пурпурно.

8BitDo направи ретро усещането още по-истинско с Fami Edition, включвайки японски символи заедно с английски на всеки буквено-цифров клавиш.

Тази версия също така включва циферблати в ретро стил и индикатори за мощност. Клавиатурата използва превключватели Kailh Box White Switches V2 и Gatreon Green Switches за своите супер бутони, които могат да се сменят от потребителя.

Супер бутоните, включително двата големи, които идват заедно с клавиатурата, могат да бъдат персонализирани с помощта на Ultimate Software на 8BitDo и да се свързват директно към клавиатурата чрез 3,5 мм жак. Ако установите, че имате нужда от повече, допълнителни комплекти могат да бъдат купени на цена от $20 всеки.

С 87 клавиша, тази клавиатура поддържа Bluetooth, 2,4 GHz безжични и USB кабелни режими. Съвместим е с Windows, Android и въпреки че не е официално изброено, 8BitDo потвърди съвместимостта си с macOS.

С 2000mAh батерия клавиатурата предлага приблизително 200 часа употреба след само четири часа зареждане.

Клавиатурата може да бъде поръчана предварително в Amazon или директно от 8BitDo за $100, като доставката се очаква да започне на 10 август.


source

Сподели: