юни 29, 2023

Не можете да го приберете в джоба си: инженери сглобиха най-големия iPhone в света (видео)

Смартфон с височина над 2 м може да направи всичко като обикновения модел на Apple, само че трябва да го носите на количка.

В САЩ екип, ръководен от Матю Бийм, създаде най-големия iPhone досега, поставяйки нов световен рекорд. Това съобщава изданието Mint.

Американски инженери сглобиха смартфон с височина 8 фута (2,4 м), който работи точно като всеки друг iPhone: реагира на докосванията, задаване на аларми, стартиране на приложения, включително игри, и дори е възможно плащане за покупки с помощта на Apple Pay. Оборудван е с работещи бутони за заключване и за регулиране силата на звука, както и основна и предна камера с поддръжка на FaceTime — услуга за видеоразговори. Устройството дори има стъклено покритие отпред и отзад, точно както настоящите модели iPhone.

Въпреки това, както обясняват от Mint, от техническа гледна точка гигантската джаджа не е iPhone, тъй като се състои от напълно различни компоненти от други продукти. Например, Матю Бийм и неговите помощници са сглобили екрана от сензорни панели за телевизори и са поставили подсветката около периметъра. В качеството на платка е използван настолният компютър Mac mini — той работи с операционната система iOS и стартира приложенията.

Екипът изнесе готовия смартфон с гигантски размери в Ню Йорк, за да изненада хората. С негова помощ Матю Бийм правеше снимки и селфита, плащаше за покупките си, проверяваше времето, само че трябваше да използва количка и усилията на четирима души.

Мнозина бяха изненадани от това масивно устройство и поискаха да поиграят игри като Angry Birds и Subway Surfers. Трябва да се отбележи, че предишният рекорд се държеше от YouTube блогъра ZHC, който построи iPhone с височина 6 фута (1,8 м) през 2020 г.

Сега най-новата линия смартфони на Apple е iPhone 14, която бе представена през есента на 2022 г. Освен базовия модел, в нея влизат още версиите Plus, Pro и Pro Max. Последният стана най-големия в историята на марката, тъй като има екран с диагонал 6,7 инча.

По-рано се появи информация, че iPhone 14 самостоятелно е извикал полицията на мястото на инцидент, който уби шестима души. Honda Accord се блъсна в дърво в град Линкълн (САЩ), а смартфонът записа силния сблъсък с помощта на сензорите си и функциите за Crash Detection.


source

Сподели: