май 14, 2024

Новите iPad разполагат с меню за изправност на батерията, което включва брояч на циклите и опция за ограничаване на зареждането до 80%

Най-новите модели iPad Air и iPad Pro имат ново меню за здравето на батерията в приложението “Настройки“, което не е налично при по-старите модели iPad и включва опции, които преди това бяха налични само за устройствата iPhone 15.

Както е потвърдено от ресурса iCulture, когато влезете в „Настройки“ ➝ „Батерия“ на новите iPad, се появява меню, което изброява „Здраве на батерията“ (с показания като „Нормално“), „Максимален капацитет“, „Брой цикли“ и опция за “оптимизация до 80%“. Потребителите могат също да видят подробна информация относно това, кога е произведена батерията и кога е използвана за първи път.

Кодът, открит преди това в бета-версията на iPadOS 17.5, споменаваше наличие на меню за изправността на батерията и се спекулираше, че може да е само за новите iPad. Трябва да се отбележи, че броячът на циклите и възможността за по-строг лимит на зареждането от над 80% досега бяха ексклузивни характеристики за серията iPhone 15 и не бяха открити при по-старите модели смартфони.

Ограничението от 80% съществува отделно от функцията „Оптимизирано зареждане“ в ранните модели на iPhone, която научава ежедневния модел на зареждане на устройството, интелигентно забавя зареждането над 80% до подходящия момент. Когато границата от 80% е активирана, iPad никога няма да се зарежда над този процент, освен от време на време, за да поддържа точната оценка за реалния заряда на батерията. Според Apple, намаляването на времето, необходимо за пълно зареждане на батерията, забавя нейното износване и удължава нейния живот.

source

Сподели: