юни 15, 2023

Новият Mac Pro има проблем с твърдия диск

В документ от отдела по поддръжката на Apple, публикуван днес, се казва, че някои SATA твърди дискове може неочаквано да прекъснат връзката си с Mac Pro 2023, след като компютърът се събуди от спящ режим. Apple казва, че е „наясно с този проблем“ и ще го разгледа в „бъдеща актуализация на macOS“.

Въпреки че Mac Pro е конфигуриран със SSD устройство, той има SATA портове за свързване на вътрешни твърди дискове и някои от тях могат да се изключат по погрешка.

Някои модели вътрешни SATA устройства могат неочаквано да прекъснат връзката с вашия компютър, след като Mac се събуди от спящ режим“ – казват от Apple. „Това може да се случи, ако вашият Mac автоматично заспи или ако ръчно поставите своя Mac в спящ режим. Ако видите известие, че вашият диск не е изваден правилно, можете да рестартирате своя Mac, за да се свържете отново с диска.

Като временно решение, потребителите могат да предотвратят автоматичното заспиване на своя Mac Pro, като отворят “Параметри на системата“, щракнат върху “Дисплеи“ → “Още…“ и включат “Предотвратяване на автоматично заспиване, когато дисплеят е изключен“.

Новият Mac Pro, пуснат във вторник, е оборудван с чипа M2 Ultra на Apple. Настолният компютър е със същия дизайн като модела, базиран на Intel от 2019 г., но му липсва поддръжка на графични карти и надграждаща се от потребителя RAM, благодарение на унифицираната архитектура Apple silicon. Клиентите, които не се нуждаят от PCIe разширение, трябва да погледнат към Mac Studio.


source

Сподели: