June 24, 2023

Ново съобщение за стопен 12VHPWR конектор, но откъм страната на компютърното захранване

Потребител на Reddit съобщи за разтопяване на 12VHPWR конектора на графичните карти GeForce RTX 4090 отстрани на захранването Be Quiet! Dark Power 13 1000W. Потребителят на портала е приложил снимки на повреденото оборудване.

Изображенията показват, че 16-пиновият конектор също е сериозно разтопен. Това най-вероятно показва, че има сериозни проблеми с надеждността на конектора.

Топящите се конектори не са нещо ново: през месец май друг потребител на Reddit показа повреден 12VHPWR конектор. Той подчерта, че правилно е свързал кабела.

Новият случай показва, че долният ред контакти на захранването е напълно повреден от разтопяването. Въпреки това авторът на оригиналната статия в Tom’s Hardware призовава към известна доза скептицизъм, тъй като в момента не е възможно да се определи мащабът на проблема без допълнителна информация.

Представител на Be Quiet заяви, че това е уникален и единствен случай. Компанията вече се е свързала с клиента, за да разбере повече за инцидента. От Be Quiet! подчертават, че брандът е започнал разследване на проблема. Говорителят добави, че при възникване на неизправности клиентите трябва да се обърнат към центъра за поддръжка.

На фона на твърденията за стопяване на пиновете Nvidia продължава да настоява, че инцидентите се дължат на потребителски грешки, като се твърди, че конекторът е бил поставен неправилно.


source

Сподели: