ноември 2, 2023

Нов странен проблем в iPhone се проявява само когато вали сняг

Потребителите на iPhone се оплакват от нов проблем в iOS от приложението Weather, пише за това 9to5Mac. Проблемът се е появил след пускането на актуализацията за watchOS преди няколко дни.

Според източника, бъгът се появява на заключения екран на смартфона, когато навън вали сняг или се очаква да завали. Този проблем не се проявява при останалите метеорологични условия. Изглежда, че инженерите на Apple са се объркали нещо с иконата за този тип валежи, защото вместо снежинки, уиджетът при заключен екран показва произволна икона на файл.

Потребителите на X-Twitter и други социални мрежи си направиха доста шеги за ранната зима и пишат, че дори iPhone не е съгласен със снеговалежите през октомври-ноември. Някои потребители са на мнение, че “уиджетът не харесва зимата и когато вали сняг“. Други казват, че “изображението на снежинката дори не се зарежда в уиджета за времето, тъй като е рано за това“.

Все още не е ясно дали тази грешка е свързана с нещо, което може да бъде коригирано дистанционно от сървърите на Apple, или е по-сериозен проблем, който изисква актуализация на iOS. Apple все още не е коментирала този забавен бъг.


source

Сподели: