юли 17, 2023

Нов чипсет от Samsung ще се конкурира със Snapdragon 8 Gen 3 на Qualcomm

Чипсетите Exynos се използват в смартфоните на Samsung — от базовите до флагманските модели. Въпреки това, те винаги са били сравнявани с конкуренти като Qualcomm и са критикувани за разликата в производителността между Exynos и базираните на Snapdragon устройства. Но изглежда, че брандът се стреми да поправи ситуацията със следващото поколение SoC Exynos 2400.

Samsung Exynos 2400 ще има 10 процесорни ядра

Новината дойде от известния информатор RGcloudS, който сподели информацията в Twitter. Този теч твърди, че Samsung все още се стреми да финализира конфигурацията и подробностите относно опаковката на чипа, но се потвърждава, че той ще има значителни подобрения в производителността спрямо предшественика си. Нововъведенията ще му позволят да се конкурира със SoC Snapdragon 8 Gen 3 в линията Galaxy S24.

Източникът също така добави, че Exynos 2400 ще има 10-ядрена конфигурация на процесора с ядрата Deca. Въпреки това, RGcloudS отбеляза, че не всичките десет ядра ще работят по едно и също време и броят на използваните ядра ще бъде оптимизиран за различните задачи. Първоначалните слухове намекнаха, че Exynos 2400 ще бъде произведен по метода на опаковане Fo-WLP, който позволява чипът да стане по-тънък и по-енергоефективен. Въпреки това, според източника, производството му вече е преминало към процеса I-Cube.

Samsung потвърди, че чипът ще бъде пуснат на пазара със серията Galaxy S24, а слуховете добавят, че неговата бенчмарк производителност е близка до тази на чипсета M2 на Apple. Независимо от това, новият чип вероятно ще бъде опит за изчистване на лошата репутация, която процесорите Exynos спечелиха през последните години.


source

Сподели: