април 26, 2024

Няколко прости настройки, които значително подобряват живота на батерията на iPhone

Голяма част от живота ни вече се съхранява в нашите смартфони – от банкови карти и билети за влак до важни телефонни номера. С оглед на това е разбираемо, че може би ви обзема чувство на ужас, когато погледнете екрана и видите, че процентът на батерията на вашия iPhone е в червената зона.

За щастие, има няколко начина да ограничите шансовете iPhone-а ви да умре, когато най-малко искате.

Приложения

Макар да си мислите, че затварянето на приложенията, които работят във фонов режим на вашия iPhone ще помогне за удължаването на живота на батерията. Оказва се обаче, че затварянето им по-скоро пречи на батерията.

Затварянето на приложенията всъщност води до забавяне на работата на iPhone – нещо, което е потвърдено от самата Apple.

„Всъщност приложенията които се появяват, когато плъзнете нагоре не са отворени, а са в режим на готовност, за да ви помогнат да навигирате и да работите с тях по-добре.“

обясняват от Apple в своя дискусионен форум

Някои приложения, от които наскоро сте излезли ще работят за кратък период от време“, но щом изпаднат в това спряно състояние те не са активно използвани, отворени или заемащи системни ресурси.

Режим на ниска консумация на енергия

При използване на режима за ниска консумация на енергия на вашия iPhone, той автоматично деактивира много от функциите на устройството, които изтощават батерията. Режимът за ниска консумация на енергия ще се изключи автоматично, след като Вашият iPhone е зареден на 80 или повече процента.

Деактивиране на Hey Siri

Въпреки че Siri може да е най-добрият ви приятел, използването му много може да повлияе на живота на батерията ви. Това е така, защото асистентът постоянно слуша и чака да кажете „Hey Siri“. Siri използва дисплея на iPhone, мрежата и високоговорителите – всички те изтощават батерията.

Хаптика на клавиатурата

Хаптиката се проявява, когато пишете на iPhone и получавате обратна връзка от устройството. Имайки предвид това, всяко натискане на клавиш изтощава батерията. Може да я изключите като влезете в „Звуци и осезания“ -> „Реакция от клавиатурата“, и изключите превключвателя на опцията „Осезание“.

Бонус: По-малко използване на устройството

Това най-добрия начин да удължите живота на батерията на смартфона си. Това е лесно, просто трябва да намалим времето, прекарано пред екрана, и очевидно това предлага самият Тим Кук. Така че, ако наистина искате батерията на смартфона ви да ви изкара повече, просто го приберете в джоба си.

source

Сподели: