октомври 5, 2023

ОС Android ще може да прехвърля видеоразговорите между различните устройства

През последните няколко години Google работи за подобряване на съвместната работа между Android устройствата и различните аксесоари. Тази работа може съвсем скоро да получи още по-голямо развитие благодарение на функцията „Device Groups„, която, наред с други неща, ще позволи провеждането на видеоразговори между смартфони (или таблети).

Google вече разработва функцията с име „Link Your Device“ (Свържи устройството си), която дава възможност за свързване на Android устройствата в един общ акаунт. След това потребителите могат да получат достъп до възможността да получават и осъществяват обаждания на тези устройства (можете да получите обаждане и на таблет), както и да използват една обща хотспот точка на свързаните устройства. Сега се появиха подробности и за други функции, по които Google работи. Изглежда, че компанията се отказва от формулировката на функцията „Link Your Devices“ (Свържете устройствата си) и я преименува на „Device Groups“ (Групи устройства).

Очевидно потребителите ще могат да добавят устройства към група с общ акаунт в Google. Изскачащ прозорец преди първоначалната настройка показва две възможности за използване на тази функция. Едната е възможността за пренасочване на активния видеоразговор между устройствата, а другата – за споделяне на достъпа до интернет, когато другите устройства са офлайн.

Първата опция вероятно работи с помощта на SDK за различните устройства, за който Google предоставя подробна информация на своя сайт за Android разработчици. Вероятно Google Meet ще бъде първото приложение, което ще получи поддръжката на новата функция. Вторият вариант е същата функция, обявена по-рано, само че с нова формулировка. Все още няма информация кога ще бъде пусната услугата Device Groups.


source

Сподели: