октомври 10, 2023

От съображения за сигурност NVIDIA отмени събитието AI Summit, което трябваше да се проведе в Израел

В края на миналия месец NVIDIA обяви AI Summit – събитие, посветено на най-новите разработки в областта на изкуствения интелект. Събитието бе насрочено да се проведе в Тел Авив от 15-ти до 16-ти октомври и трябваше да съдържа ключова реч на главния изпълнителен директор на NVIDIA Дженсен Хуанг. Въпреки това, в светлината на последните събития на фона на ескалиращия палестинско-израелски конфликт, NVIDIA реши да отмени събитието.

Основната причина за отмяната на срещата на върха за изкуствен интелект е желанието на NVIDIA да даде приоритет на безопасността и благосъстоянието на всички участници в събитието. Към момента компанията не е предоставила информация относно възможността за пренасрочване на срещата на върха за изкуствен интелект, нито е уточнила дали конференцията ще се проведе в онлайн формат, ако не може да бъде организирана среща на върха.

„Надяваме се, че това съобщение ви е застигнало и вие сте в безопасност и невредими. Със съжаление ви съобщаваме, че поради настоящата ситуация в Израел решихме да отменим AI Summit, която беше насрочена за 15-ти и 16-ти октомври. Изразяваме искреното си съчувствие към всички, които са засегнати от тази ситуация. Безопасността и благополучието на нашите участници са наш основен приоритет и смятаме, че това е най-добрият вариант за гарантиране на безопасността“, се казва в съобщението на NVIDIA.

Очакваше се двудневното събитие на NVIDIA да привлече над 2500 разработчици и изследователи на изкуствения интелект. NVIDIA избра Израел за домакин на AI Summit, тъй като страната има процъфтяваща стартъп екосистема с повече от 6000 стартъпа, много от които работят в областта на изкуствения интелект.


source

Сподели: