юни 19, 2023

Официално представяне на оптичните сензори Sony Lytia

В края на миналата година японската Sony, чрез своето подразделение Sony Semiconductor Solutions (SSS), представи Lytia – нова търговска марка оптични сензори за мобилни устройства.

Тази седмица Sony официално обяви, че серията Lytia ще включва цели пет 50-53MP фотосензора с различни спецификации.

Топ моделът е сензорът LYT900 с оптичен формат 1/0,98 инча и разделителна способност 50 мегапиксела. Това е 1-инчов фотосензор, който се представя много добре при ниска консумация на енергия.

Представени са също така 53-мегапикселовият LYT800 с оптичен формат 1/1,43 инча, 50-мегапикселовият сензор за предните камери LYT700 с оптичен формат 1/1,56 инча и още два 50-мегапикселови сензора: LYT600 и LYT500 съответно с оптичен формат 1/1,953 инча и 1/2,93 инча.

Според официалното изявление на Sony причината, поради която Lytia е представила няколко 50-мегапикселови сензора, е, че това е все най-често срещаната резолюция в съвременните смартфони.

Японската компания допълва, че 50-мегапикселовите сензори са специално оптимизирани за създаването на много тънки модули за основната и предната камери, но въпреки това предлагат най-съвременни и усъвършенствани функции, както и поддръжката на множество вградени HDR процеси.

Очакванията са новите оптични сензори на Sony да осигурят първокласно качество на изображението, но засега няма демонстрационни снимки, които да покажат техните възможности. Това навярно ще стане през следващите няколко дни.


source

Сподели: