юни 20, 2023

Очаква се в средата на тази есен Intel да представи на пазара процесорите Raptor Lake Refresh

В уеб пространството се появи нова информация за плановете на Intel да обнови своето портфолио от процесори. В допълнение към мобилните чипове Meteor Lake в обозримо бъдеще ще на пазара ще излезе и серията процесори Raptor Lake Refresh за десктоп платформата LGA1700. По традиция Intel ще започне с пускането на овърклокърските процесори от серия К. Те ще станат достъпни за закупуване през месец октомври.

Чиповете Intel Raptor Lake Refresh със заключен множител се очаква да излязат на пазара през ноември-декември тази година. Те ще могат да се използват с дънни платки, базирани на чипсети от серията Intel 600-/700, след актуализиране на UEFI фърмуера.

Процесорите Meteor Lake-H за геймърски преносими компютри също ще бъдат представени на пазара през четвъртото тримесечие, но процесорите Meteor Lake-S за настолни компютри са отменени, според изданието VideoCardz. Вместо това процесорната фамилия Арроу Лейк-S ще се появи в края на 2024 г. или началото на 2025 г. заедно с новата платформа LGA1851. Да напомним, че в Intel LGA1851 процесорният гигант планира да увеличи броя на PCI Express 5.0 линиите от 16 на 20. Това ще позволи разкриване на възможностите на PCI-E 5.0-съвместимите NVMe-дискове, които вече започват да се появяват на пазара. За свързване на SSD също ще останат четирите линии на PCI-E 4.0, както в настоящите CPU за LGA1700.

Освен това в началото на следващата година ще бъде добавена фамилията чипове Sapphire Rapids Refresh за платформата LGA4677/W790 HEDT. Тя ще формира процесорните серии Xeon W-2500 и W-3500.


source

Сподели: