September 17, 2023

Паметта на SK hynix в новите смартфони на Huawei изглежда е от стари запаси

Същата канадска компания TechInsights, която стана източника на разкритията за наличието на процесорите HiSilicon Kirin 9000s в смартфоните Huawei Mate 60 Pro, произведени чрез 7 nm процес или негов аналог, както отбелязва Bloomberg, се опита да разбере как чиповете памет на SK hynix са попаднали в тези смартфони в условията на санкции. Те, трябва да се каже, се оказаха един от малкото компоненти на тези смартфони, които не са с китайски произход. Както процесорите, така и тези памети са предмет на санкции от страна на САЩ.

Експертите на TechInsights заявиха, че микрочиповете на SK hynix, които Huawei е използвал в совите най-нови мобилни устройства са закупени от компанията Lenovo още през 2021 година преди да започне търговската война между САЩ и Китай и съответно, преди да започне налагането на различните санкции.

Експертите на TechInsights заявиха, че микрочиповете на SK hynix открити в новите смартфони на китайската компания Lenovo през 2021 г., а в смартфоните на Huawei от други модели се използват от тази година. Дългосрочното съхранение на чипове памет от производителите на електроника е обичайна и оправдана практика. Тези компоненти не влошават свойствата си с течение на времето и много бавно губят значението на своите технически характеристики. Ако предварително закупите памет на атрактивни цени, можете да я използвате дълго време. В този случай всичко сочи към това, че Huawei може просто да използва памет от старите запаси, които е създала сама, преди да ѝ бъдат наложени санкциите от страна на САЩ.


source

Сподели: