September 19, 2023

Панос Панай напусна Microsoft и се присъедини към Amazon, където ще отговаря за хардуера

По-рано тази седмица излезе информация, че Панос Панай, главният продуктов директор, който ръководеше разработването на Windows 11 и създаването на устройствата Surface, е напуснал Microsoft след почти 20 години успешна кариера. Сега бе обявено, че Панай ще се присъедини към Amazon, за да оглави отдела, който разработва на практика всички хардуерни решения на тази компания.

В съобщението се казва, че Панос Панай ще наследи Дейв Лимп на поста старши вицепрезидент по устройствата и услугите в Amazon, който отговаряше и за гласовия асистент Alexa и интелигентната колонка Echo. Миналия месец Лимп обяви намерението си да напусне Amazon през следващите няколко месеца след 13 години работа в компанията. Тази седмица Amazon ще проведе среща, посветена на устройствата и услугите, на която се очаква да се появи Дейв Лимп.

Според изданието The Verge Панай ще ръководи отдела за разработка на Alexa и Echo на Amazon. Все още не е известно как точно ще се казва неговата длъжност. Представителите на Amazon и Microsoft се въздържат от коментари по въпроса. Вероятно назначаването на Панай на новата му длъжност в Amazon съвсем скоро ще бъде официално обявено.

Главният изпълнителен директор на Microsoft Сатя Надела благодари на Панос Панай за неговото влияние върху продуктите и културата на компанията, както и върху цялата компютърна индустрия.


source

Сподели: