September 12, 2023

Подготвя ли се Huawei за завръщане на световния пазар на смартфони?

През последните две седмици Huawei тихомълком представи няколко нови смартфона – Mate 60, Mate 60 Pro, Mate 60 Pro+ и сгъваемия Mate X5. Ако сте пропуснали – основният акцент в тези версии е процесорът Kirin 9000S.

С този чип Huawei отново направи 5G мрежата достъпна за своите мобилни устройства, а за тези, които се чудят – на Huawei беше забранен достъпът до повечето американски технологии в продължение на повече от 5 години. Санкциите на САЩ я принудиха да използва по-малко усъвършенствани технологии в своите устройства, но като че ли тези санкции май не доведоха до нищо от това което САЩ искаха, а напротив. По-скоро Huawei Mate 60 Pro показва безсмислието на американските санкции към Китай.

Но заедно със SMIC – китайският производител на полупроводници, която е частично държавна собственост, Huawei оборудва своя чипсет Kirin 9000S с 5G възможности. Този чипсет е първият чипсет от серията Kirin, който виждаме от години и новите смартфони вече са голям хит на китайския пазар. Въпреки това, според няколко вътрешни за индустрията лица, Huawei вече полага основите за завръщане на световния пазар на смартфони.

Вътрешните премиери на новите смартфони по същество полагат основите за завръщане на световния пазар. Huawei вече е увеличила прогнозата си за годишното производство. От 30 милиона през януари, сега тя е нараснала на 38 милиона. От тях досега са доставени 20 милиона броя.

По-важното е, че бройките на Huawei Mate 60 Pro съставляват 6 милиона или 1/3 от останалите поръчки. Тези цифри идват от доклад на Минг-Чи Куо, анализатор от Tiafeng Securities. Няколко други източника потвърдиха, че китайската марка вече е стартирала цялостен план за завръщане на световния пазар.

За този всеобхватен план не се знае много, но Huawei не е направила официално изявление във връзка с него. Това оставя възможността скоро да видим завръщането на смартфоните на Huawei, оборудвани с 5G на световния пазар. Ще ви информираме, когато се появи повече информация.


source

Сподели: