юни 5, 2023

Показаха странна видеокарта с физически превключвател на буферната памет: 8 GB и 16 GB (видео)

Специалистите на компаниите Gomes и Casual Gamers обединиха усилията си, за да създадат изключително оригинална персонализирана графична карта, базирана на MSI GeForce RTX 3070 Ventus 2X. Акцентът на картата е физическият превключвател на паметта. Потребителите могат да избират дали да използват 8 GB или 16 GB памет.

Видеокартата, която е взета за основа, е снабдена с допълнителни модули памет. Въпреки че принципът на работа на тази променена графична карта не е описан, вероятно превключвателят свързва накъсо необходимите пинове, превключвайки между двата BIOS-а. По този начин специалистите заставят устройството да работи в един от двата режима.

Видеоклип, публикуван от разработчиците, показва повишаване на производителността в някои игри, като The Last of Us Part I. Наблюдава се увеличение на fps с 1% в Low и 0,1% в Low. Тези резултати може да са от полза за разработчиците на компютърни игри, които могат да тестват своите решения при различна големина на буферната памет и по този начин да извършат някои оптимизации.

Според разработчиците много неща ще зависят от настройките на играта. Производителността на графичната карта с активирани 8 GB ще достигне своите предели, ако са зададени настройки Ultra Presents с технологията за трасиране на лъчите. Въпреки това, дори преминаването към 16GB не винаги може да осигури необходимото увеличение на производителността.


source

Сподели: